- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Изјаве Запада да Русија фабрикује поводе за инвазију на Украјину ─ лаж

© Sputnik / Алексей КуденкоЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
Пратите нас
Изјаве западних земаља да Русија наводно „фабрикује“ поводе за „инвазију“ на Украјину су лаж, саопштило је руско Министарство спољних послова.

„Последњих месеци, број лажних вести, фабрикованих и објављених у бројним америчким и европским медијима вишеструко се повећао. Колективни Запад измишља све нове и нове датуме за наводни напад Русије на Украјину, непостојеће шеме инвазије и лицемерно одбацује чињеницу да становници Донбаса страдају због кривичних дела кијевског режима“, наводи се у саопштењу на сајту Министарства.

Министарство напомиње да се „лажне тврдње званичника западних земаља да Русија наводно фабрикује поводе за ‘инвазију’ на Украјину“ и „актуелни вишедневни маратон информационог терора“ представљају традиционалну политику Запада.
Лондон и Вашингтон су историјски ‘шампиони’ у фабриковању изговора за деструктивна дејства, укључујући и инвазију на друге државе, њихову окупацију, наношење разорних удара, увођење незаконитих санкција“, наглашава се у саопштењу.
Западне државе у последње време изражавају забринутост због наводно опасних дејстава Русије у близини граница Украјине. Москва је више пута демантовала такве оптужбе, истичући да никоме не прети и нема намеру никога да напада, а тврдње о „руској агресији“ користе се као изговор да се још више војне технике НАТО-а постави близу руских граница. Неосноване тврдње да Русија спрема провокације настављају да стижу са Запада, упркос повратку руских трупа у своје базе после вежби. Русија је такође више пута наглашавала да није страна у сукобу у Украјини и да није предмет Минских споразума.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
РУСИЈА
Кремљ објаснио какав епилог може имати свакодневно објављивање дана "Д"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала