- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Окупација је завршена!“: Ухапшено 200 демонстраната, остали напустили Отаву /видео/

© AP Photo / Robert BumstedКанадска полиција испред зграде парламента у Отави током протеста Конвоја слободе
Канадска полиција испред зграде парламента у Отави током протеста Конвоја слободе - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
Пратите нас
Привремени шеф полиције Отаве Стив Бел изјавио је да су протести „Конвоја слободе“ у главном граду Канаде завршени, након што је скоро 200 демонстраната ухапшено, док су остали напустили то подручје.
„Ова окупација је завршена. Наставићемо са мисијом до краја“, изјавио је Бел, напомињући да у канадској престоници су у току и неки мањи протести.
Бел је подсетио да је полиција у петак ухапсила 170 људи и одвукла 53 возила.
Канадска полиција чини последње напоре да уклони демонстранте из Отаве који блокирају град паркирањем и камповањем на улицама већ три недеље.
Полиција у опреми за нереде упала је у суботу на скуп, уклањајући стотине демонстраната камионима.
Неки од ухапшених демонстраната у суботу су носили панцире и имали су димне бомбе и другу пиротехнику у торбама и возилима, саопштила је полиција.
Демонстранти су првобитно желели да укину обавезну вакцинацију против коронавируса да би прешли границу за возаче камиона, али се блокада претворила у демонстрације против Трудоа и владе.
Трудо је у понедељак позвао на посебна овлашћења да би својој влади дала шира овлашћења да заустави протесте, укључујући свеобухватна овлашћења да замрзне рачуне оних за које се сумња да подржавају блокаде, без добијања судског налога.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала