- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Повратак Трампа: Апликација „Истина“ од сутра у Епловој продавници

© Фото : OCTAVIO JONESБивши амерички председник Доналд Трамп на митингу својих присталица на Флориди
Бивши амерички председник Доналд Трамп на митингу својих присталица на Флориди - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
Пратите нас
Апликација „Истина“ (Truth Social), коју је покренуо бивши амерички председник Доналд Трамп, могла би да се нађе у Епловој продавници од понедељка 21. фебруара, јавља Ројтерс, позивајући се на објаву једног званичника на тест верзији поменуте апликације.
Покретање апликације би значило повратак Трампа на друштвене мреже, коме је више од годину дана забрањен приступ Твитеру, Фејсбуку и Јутјубу.
Трампу је забрањен приступ најпопуларнијим друштвеним мрежама после упада његових присталица у амерички Капитол у Вашингтону 6. јануара 2021. године.
Доналд Џуниор, Трампов најстарији син, 15. фебруара је објавио на Твитеру снимак на коме је писало: „Спремите се! Ваш омиљени председник ускоро се враћа!“
„Ове недеље ћемо почети да се пласирамо на Епловој продавници. То ће бити сјајно, јер ћемо добити много више људи који ће бити на платформи", рекао је бивши шеф Комитета за обавештајне послове Представничког дома Конгреса САД Девин Нунес за Фокс њуз, пренео је Танјуг.
Подсетимо, Трамп је у октобру прошле године најавио покретање сопствене друштвене мреже која би, како је поручио, требало да се одупре тиранији технолошких гиганата.
С тим у вези, Трамп је основао потпуно нову медијску компанију „Trump Media & Technology Group“, наводећи да ће се нова платформа супротставити либералном медијском конзорцијуму из Силицијумске долине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала