- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Аутор „Игре престола“ и Марвел најавили нови стрип: Свет очи у очи с ванземаљским вирусом

© REUTERS / Robert GalbraithПисац Џорџ Мартин долази на премијеру "Игре престола" у Сан Франциску
Писац Џорџ Мартин долази на премијеру Игре престола у Сан Франциску - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
Пратите нас
Џорџ Р. Р. Мартин и Марвел удружују се како би заједно реализовали стрип заснован на антологијској серији прича „Дивље карте“ коју је осмислио писац „Песме леда и ватре“.
Реч је о књижевном серијалу који је настао 1987. године, а који обухвата двадесет осам књига са преко 40 аутора чији су уредници Џорџ Р.Р. Мартин и сценаристкиња научне фантастике Мелинда М. Снодграс.
„Свет ’Дивљих карата’ заузима посебно место у мом срцу“, рекао је Мартин и додао да је привилегија радити стрип серијал о „Дивљим картама“ са ’титаном’ какав је Марвел.
Смештена током алтернативне историје Сједињених Држава после Другог светског рата, прича прати догађаје након што је ванземаљски вирус, који се преноси путем ваздуха, пуштен изнад Њујорка 1946. године. Вирус је дизајниран да модификује ДНК, а развила га је племићка породица на планети Такис као биолошко оружје. Сваки заражени појединац има другачије „насумичне и непредвидиве симптоме“ – вирус убија деведесет одсто оних који се заразе; девет одсто који преживи су Џокери, са лакшом или тежом клиничком сликом, а један одсто су Асови који развијају надљудске способности и постају суперхероји или чак негативци.
Оквир серије су развили Мартин и Снодграс, укључујући порекло ликова, надљудске способности и терминологију засновану на картама.

Нови живот мита о суперхеројима

Серију стрипова ће за Марвел развити писац „Вулверина“ Пол Корнел и уметник Мајк Хоторн, познат по раду на „Дердевилу“.
„’Дивље карте’ и даље заузимају посебно место у универзуму суперхероја јер су утицале на све што је настало после њих“, рекао је Корнел.
„Част је и задовољство развијати за Марвел ове дивне приче и надам се да ће оне Џорџу, Мелинди и њиховим сарадницима на ’Дивљим картама’ донети признање какво заслужују, јер су миту о суперхеројима дали нови живот“ додао је Корнел и најавио да ће се прво издање „Wild Cards: Drawing Of The Cards” појавити у књижарама 1. јуна.
У међувремену, Мартин је радио на неколико других пројеката, укључујући развијање приче за игрицу „Elden Ring”, као и продукцију серије „House of the Dragon”, приквел чувене „Игре престола“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала