- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Тужна је реалност“ – шокантна најава краја каријере српске шампионке

© Sputnik / Лола ЂорђевићЈована Прековић
Јована Прековић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
Пратите нас
Јована Прековић, олимпијска шампионка у каратеу, могла би потпуно неочекивано да оконча каријеру у 2022. години. Иако има само 26 година, њен тренер Роксанда Атанасов открила је да је недостатак мотива разлог због којег би најбоља спортисткиња Србије могла да се повуче.
С обзиром на то да карате неће бити на Олимпијским играма 2024. године у Паризу, Јована Прековић и њен тренер Роксанда Атанасов размишљају да ове године окончају врхунске каријере.
„Тужна реалност је да карате неће бити у програму на Олимпијским играма у Паризу 2024. године. Извесно је да неће бити ни у Лос Анђелесу 2028. године. Због свега тога, једноставно не видимо неку будућност, пошто нећемо моћи да радимо као што смо то чиниле до сада. С обзиром на то да неће бити изводљиво постоји могућност да се моја тренерска и Јованина такмичарска каријера заврше ове године. Остављамо још мало простора да време покаже“, изјавила је Роксанда гостујући на Факултету за спорт Универзитета „Унион Никола Тесла“.
Подсетимо, Јована Прековић освојила је најсјајније одличје на Играма у Јапану у категорији до 61 килограма.
Колико је Српкиња доминантна у каратеу, најбоље потврђује то што се у истој години попела на европски и светски трон и на крају је заслужено понела титула најбоље спортисткиње у 2021. години.
Била би права штета да се једна врхунска каријера заврши тако рано, а све због недостатка мотива и чињенице да карате више није на листи олимпијских спортова.
Русија хокеј - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
СПОРТ
Руси разочарани – циљали су злато, али су Финци имали мотив до неба
Камила Валијева - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
СПОРТ
Случај „Камила“: Суд појаснио, хајка не престаје, али ни борба за правду: „Тражимо нову анализу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала