- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Потрага за подморницама у Средоземном мору: Руска флота и авијација удружиле снаге /видео/

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуско-кинеске војне вежбе у Арапском мору
Руско-кинеске војне вежбе у Арапском мору - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
Пратите нас
Бродови руске Ратне морнарице заједно са поморском авијацијом одржали су војне вежбе чији је циљ био потрага подморница у Средоземном мору, саопштило је Министарство одбране Русије.
Како је прецизирано, поморска војна вежба одржана је под руководством главног команданта Ратне морнарице Николаја Евменова.
Одреди војних бродова Тихоокеанске, Северне и Црноморске флоте, заједно са противподморничким авионима поморске авијације Ил-36, извели су маневре провере одсуства праћења и потраге за страним подморницама у одређеном подручју источног дела Средоземног мора.

Истиче се да су главни задаци у тој фази вежбе били потрага и непрекидно праћење подморнице условног противника организација непрекидне размене података о маневрисању мете, као и увежбавање елемената борбене примене различитог авијационог оружја.

У војној вежби учествују ракетне крстарице „Варјаг“ и „Маршал Устинов“, фрегате „Адмирал флоте Касатонов“, „Адмирал Григорович“, противподморнички бродови „Адмирал Трибуц“ и „Вицеадмирал Кулаков“, посаде авиона поморске авијације Ратне морнарице Русије.
Вежбе се одржавају од 15. до 25. фебруара у источном делу Средоземног мора. Главни фокус је на увежбавању дејстава снага Ратне морнарице и ваздухопловних снага у циљу заштите руских националних интереса у светском океану.
Руско-кинеске војне вежбе у Арапском мору - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
РУСИЈА
Снага руске морнарице - маневри на три мора /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала