Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштина отворила истрагу против 10 функционера Српске листе

© Sputnik / Ruslan KrivobokПриштина
Приштина - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
Пратите нас
Агенција за борбу против корупције у Приштини отворила је истрагу против десет функционера Српске листе због непријављивања имовине.
Агенција тренутно води истрагу против пет актуелних посланика Српске листе, а то су Верица Ћеранић, Зоран Мојсиловић, Љубинко Караџић, Славко Симић и Игор Симић, преноси Коха диторе.
Из агенције кажу да ће се фокусирати на њихове вишеструке функције.
Посланик и члан Одбора за буџет, рад и трансфере Верица Ћеранић је најмање до краја прошле године била на функцији директора Завода за запошљавање на Косову и Метохији.
Зоран Мојсиловић посланик је, у међувремену постао, и директор Спортског центра у Северној Митровици и наставник Факултета за спорт и физичко васпитање у Лепосавићу, што је и навео у антикорупцијској пријави.
Име Зоран Мојсиловић се појављује и на званичном сајту факултета Факултета за спорт и физичко васпитање у Лепосавићу, а постојање овог факултета није предвиђено Законом о образовању у косовским општинама које су дале проширене надлежности и законитост Универзитету у Северној Митровици.
Антикорупцијски се истражује и бивши председник општине Штрпце Братислав Николић. Он је и један од 10 ухапшених 21. децембра прошле године, које Тужилаштво сумњичи да је противзаконито прибавио милион евра за бесправну градњу у општини коју је водио.
Агенција истражује и актуелног градоначелника Северне Митровице Милана Радојевића и градоначелника Лепосавића Зорана Тодића. Тодић је градоначелник Лепосавића у оба система, док је Радојевић градоначелник Северне Митровице и обавља функцију у Пензионом фонду Србије.
У међувремену је пријављено да је Славко Симић био на функцији начелника митровичког округа до августа 2021. године, наводи се на званичном сајту Канцеларије за Косово, а Игор Симић је директор канцеларије ПИО фонда Србије за Косово.
На листи Агенције је и бивши народни посланик и бивши министар Министарства локалне управе Иван Тодосијевић, који је у време када је био на функцији посланика обављао функцију председника паралелне општине Звечан.
Десети је Горан Ракић, министар Министарства за заједнице и повратак у привременим приштинским институцијама, који је и директор општинског предузећа „Стандард” које је регистровано само у централној Србији.
„Коха диторе“ преноси да води истрагу за непријављивање прихода/имовине и функција, али да упркос извештајима, агенција није обрађивала ниједног високог званичника који обавља функције на Косову и у централној Србији, преноси РТС.
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
СРБИЈА
Тужилац: Бившег председника општине Штрпце терете да је нелегално прибавио милион евра
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
СРБИЈА
Неће се зауставити: „Батина“ Приштине за застрашивање Срба
Припадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије  - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2022
СРБИЈА
Полицијске акције широм Косова и Метохије, седморо ухапшено
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала