- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске јединице засад остају на територији Белорусије – њихов повратак кући зависи од Запада

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаЗаједничке војне вежбе извиђачких јединица руских и белоруских ваздушно-десантних снага
Заједничке војне вежбе извиђачких јединица руских и белоруских ваздушно-десантних снага - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
Пратите нас
Руске јединице, које су пребачене у Белорусију ради заједничких војних вежби, вратиће се у места сталног размештаја када се јави потреба за тим, изјавио је начелник Генералштаба Оружаних снага Белорусије Виктор Гулевич.

„Јединице Оружаних снага Русије вратиће се у своја места сталног размештаја тек онда када се укаже објективна потреба за тим и када ми сами то одлучимо. То је искључиво наша унутрашња ствар“, рекао је шеф Генералштаба, пренела је прес-служба Министарства одбране Белорусије.

Он је истакао да ће враћање јединица руских снага у Русију „у великој мери зависити и од западних колега“.
„Снаге и средства које су распоређене у источноевропском региону, између осталог и у близини државне границе Белорусије, један су од фактора који утичу на даљи развој ситуације“, поручио је Гулевич.
Он је подсетио да су „у вези повећања војних активности код спољних граница Савезне Државе Русије и Белорусије и ескалације ситуације у Донбасу председници Русије и Белорусије одлучили да наставе са провером снага за реаговање Савезне државе“.
Заједничке белоруско-руске војне вежбе „Савезничка одлучност 2022“ одржане су на територији Белорусије од 10. до 20. фебруара у оквиру провере снага за реаговање Савезне државе.
Руско-белоруске војне вежбе Савезничка одлучност 2022 - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
РУСИЈА
Лукашенко на маневрима „Савезничка одлучност 2022“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала