- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Америчка амбасада у Москви изгубила додир са реалношћу – плаше Русе

© Sputnik / Наталија Селиверстова / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
Пратите нас
Порпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је упозорење америчке амбасаде у Москви о могућим терористичким нападима у Русији, истакавши да је америчка дипломатска мисија изгубила додир са стварношћу.

„Данас све то већ личи на прави информативни терористички напад ( у медијима против Русије). Видели сте јуче, америчка амбасада у Москви почела је да се понаша потпуно ван додира са реалношћу, плашећи Русе“, изјавила је Захарова за Први канал.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков такође се осврнуо на упозорење америчке амбасаде у Москви, рекавши да су такве објаве од стране дипломатских представништава „веома, веома необична пракса“.
Како је рекао, Кремљ проверава да ли су од америчких обавештајних служби стизали неки сигнали о могућим терористичким нападима у Русији.
„У овом тренутку ми није познато да је било таквих сигнала“, рекао је Песков.
Америчка дипломатска мисија појаснила је за Спутњик да су из безбедносних разлога објавили упозорење за америчке држављане у Москви, Санкт Петербургу и другим местима – према подацима амбасаде САД, у последње време је низ руских медија писао о таласу „минирања“ јавних места.
Раније је амбасада САД у Русији упозорила своје грађане на могуће „нападе на тржне центре, метро и железничке станице“ у Москви, Санкт Петербургу и областима на граници са Украјином, саветујући их да размисле о плану за напуштање Русије.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
РУСИЈА
Захарова о упозорењу америчке амбасаде: Да ли сте предали те информације Москви?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала