- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ћирилица Илона Маска: Мистериозни твит милијардера изненадио Србе

CC BY 2.0 / Flickr/Daniel Oberhaus / Илон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
Пратите нас
Најбогатији човек света, милијардер и оснивач „Тесле“ Илон Маск, поново је на Твитеру објавио „загонетку“ која је изненадила његове пратиоце, али и Србе на овој друшвеној мрежи.
Илон Маск је на свом Твитер налогу написао само један словни знак, нешто што личи на ћирилично слово „ћ“ или на мало латинично слово „х“ са цртом.
Мистериозни твит поново је, у Масковом стилу, изазвао забуну код његових пратилаца, а многи су покушали да одгонетну о чему се ради.
Неки су тврдили да се ради о имену будућег Масковог детета, док су други сматрали да то има везе са криптовалутама.
Српски корисници били су убеђени да се ради о ћириличном слову „ћ“, поготово што се недавно Твитером проширио снимак наводног Масковог твита да ће доћи у Србију, али његова аутентичност никада није потврђена.
Међутим, чини се да је највероватније објашњење како се ради о ознаци за Планкову константу, једну од фундаменталних константи у физици, која се појављује у квантној механици.
Поготово што је Илон Маск, поред економије, дипломирао и физику на Универзитету Пенсилванија.
У прилог овој тврдњи иде и каснији Масков коментар сопственог твита, у ком је написао како је тау веће од пи, највероватније како би подржао мишљења математичара који заговарају усвајање ознаке тау као симбола за величину кружне константе, односно два пи.
Међутим, како је Маск познат по својим утицајима на Твитеру када су у питању криптовалуте, постоји могућност како је желео да пошаље и неку поруку о хешграфу, који се такође означава малим латиничним словом „х“ са цртицом.
Хешграф се сматра алтернативом блокчејну и тренутно је у фази патентирања. Криптовалута ХБАР из овог система доступна је само преко компаније Хедера, чијом платформом и софтвером управља 39 економских гиганата, као што су Гугл, „Боинг“, ИБМ, Дојче телеком, ЛГ, Лондон скул оф икономикс, „Тата комјуникејшнс“, „Електрисите де Франс“...
Панта Петровић из Пирота, човек који живи у пећини - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2021
Сукоб Срба и милијардера због пећинског човека /видео/
Оснивач Спејс Икса и извршни директор „Тесле“ Илон Маск током посете градилишту у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Узбуркано тржиште криптовалута – твит покренуо промене
Никола Тесла илустрација - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Како је познати милијардер посвађао Србе и Хрвате због Николе Тесле /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала