- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски суперхерој на удару пред нову мисију – „први пут му се то десило, морам да га заштитим“

© Tanjug / SpadaДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
Пратите нас
Све је спремно за деби Душана Влаховића у Лиги шампиона. Сјајна вест је што га је тренер Масимилијано Алегри најавио у старној постави Јувентуса у мечу осмине финала против Виљареала у Шпанији вечерас од 21 час.
Душан Влаховић је машина за голове, али на последње две утакмице торинске „старе даме“ није пронашао пут до мреже. Како је то константно чинио у дресу Фиорентине, а затим и на дебију за Јувентус, као и у Купу Италије против Сасуола (2:1), тако су медији на Апенинима посветили велику пажњу његовом голгетерском посту.
Душан Влаховић био је главна вест у једном спортском листу који је целу страну посветио томе што нападач Јувентус, чији ће трансфер износити укупно 81,6 милиона евра, није постигао гол против Аталанте и Торина.
Јасно је, погодило га је то. То је нешто са чим се досад није сусрео и управо о томе је на конференцији за медије пред меч Виљареала и Јувентуса причао Масимилијано Алегри, како би, бар мало, скинуо притисак са леђа српског суперхероја.
„Влаховић ће дебитовати у Лиги шампиона против Виљареала, али не можемо сав терет свалити на његова плећа. Он мора да има подршку и ја настојим да га заштитим, као што увек и радим када је реч о играчима са мање искуства. То није само техничко питање, већ и психолошко. Први пут је читао целу страну у новинама посвећену томе због чега није постигао погодак. То му се никада раније није догодило. Заједно смо започели годину, довели смо нове играче и идемо у одличном смеру. Идемо на победу у свакој утакмици. Оно што је сигурно јесте да ће против Виљареала почети Влаховић и Мората у нападу“, био је јасан Алегри.
Пред српским суперхеројем је нова мисија и вероватно најтежи задатак у досадашњој каријери – одмеравање снага и доказивање са најбољима у најјачем фудбалском такмичењу на планети, Лиги шампиона.
Ипак, Влаховић је до сада небројено пута у клупском и репрезентативном дресу показао да га такви изазови мотивишу, да не осећа притисак, па му вечерас остаје да изађе на терен и да ужива на стадиону „Де ла Керамика“ против „жуте подморнице“.
Душан Ђорђевић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
СПОРТ
„Поносно кажем – никад веза, никад шема!“ – и новинар и тренер због кога је у Србији опет занимљиво
Лука Миливојевић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
СПОРТ
„НАТО бомба је пала на два километра од куће, паника!“ – Лука је све објаснио Енглезима
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
СПОРТ
Јубилеј се претворио у агонију – постигла хет-трик аутоголова за пола сата /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала