- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Генерални секретар НАТО-а: Није касно за политичко решење

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЈенс Столтенберг
Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
Пратите нас
Генерлани секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да “никад није касно тражити политичко решење за кризу у Украјини и додао да је алијанса спремна да разматра проблеме за преговарачким столом.
„Никада није касно за Русију да одлучи да не напада и да тражи политичко решење“, рекао је Столтенберг на ванредној седници Заједничке комисије НАТО-Украјина.
Генерални секретар НАТО-а је рекао да је алијанса, уколико буде потребно, спремна да настави јачање свог присуства на истоку Европе.
Он је нагласио да „НАТО јасно ставља до знања да је способан да заштити све своје савезнике“ и подсетио да су снаге НАТО-а за брзо реаговање доведене у висок степен приправности још пре неколико недеља, али да нису распоређене.
Он је додао да су Сједињене Државе послале јединице у Румунију, Немачка је послала додатне снаге у Литванију, а Велика Британија је удвостручила своје присуство у Естонији.
„Други савезници - Шпанија, Холандија, Данска - такође су одлучили да пошаљу своје снаге, бродове и авионе да појачају наше присуство. Француска је саопштила да је спремна да предводи борбену групу у Румунији", додао је шеф алијансе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала