- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Изложба „Слика / сада“: Да ли је сликарство изгубило на снази

© Фото : Славиша СавићСлика / сада
Слика / сада - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
Пратите нас
Изложба Сликарске селекције УЛУС-а „Слика / сада“ у Уметничком павиљону Цвијета Зузорић представља избор из најсавременијих сликарских пракси.
„Ера у којој увелико живимо, ера пост-хуманизма и пост-интернета, утиче на сликарску праксу која је испресецана утицајима који више него икада раније долазе из сфере технологије. Ипак, то не значи да је сликарство изгубило на значају и на снази. Напротив, оно је управо најбољи технолошки вид преноса и рефлектовања тога шта значи живети у култури у којој је управо слика постала њена основна валута. Узајамни однос слике и објективне стварности, указује на могуће правце у којима ће се овај медиј обнављати и поетски остваривати“, наводи се у опису изложбе.
„Слика / сада“ отуда не представља ревијални пресек српског савременог сликарства, већ стриктан и промишљен избор најсавременијих сликарских пракси.
Изложба се одржава од 24. фебруара до 17. марта 2022. године у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“, а свечано отварање изложбе је у четвтак 24. фебруара у 19 часова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала