- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Из Шпаније „стиже ураган“ – тинејџер успео да засени Ђоковића, Федерера и Надала!

© AP Photo / Bruna PradoШпански тенисер Карлос Алкарас
Шпански тенисер Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
Пратите нас
Шпански тенисер Карлос Алкарас постао је најмлађи тенисер међу активнима који је ушао у Топ 20, чиме је у том сегменту надмашио и Новака Ђоковића и Роџера Федерера и Рафаела Надала.
Алкарас је сјајним партијама успео да покори Рио де Жанеиро, а од понедељка је постао 20. играч планете.
Млади Шпанац је то успео да уради са 18 година и девет месеци, што је раније него што су тај успех остварили Надал (18г, 10м), Ђоковић (19г, 4м) и Федерер (19г, 6м).
Он је на путу до титуле савладао Ђаумеа Мунара (2-1), Федерика Делбониса (2-0), Матеа Беретинија (2-1), Фабија Фоњинија (2-0) и Дијега Шварцмана (2-0).
Због тога је завршио на свим насловним странама шпанских медија, а угледни „АС“ је уз његову слику дао и коментар „Стиже ураган“.
Осамнаестогодишњаку из Мурсије ово је била друга титула у каријери, након освајања Умага 2021, а уједно је постао и најмлађи шампион у историји са трофејом са турнира из серије 500.
Такође, задржао је стопроцентан учинак у финалима пошто ниједно у каријери није изгубио, али и најавио блиставу сезону у каријеру, па не би било чудо да до краја 2022. уђе у Топ 10.
Оно на шта ће се посебно обратити пажња у сезони Карлоса Алкараса су Гренд слем турнири. Ове године је у Аустралији дошао до трећег кола, што му је најбољи учинак и на Ролан Гаросу. На Вимблдону 2021. није прошао другу рунду, док је на УС опену исте године дошао чак до четвртфинала.
Надал „боцнуо“ Ђоковића, па се сетио Аустралије: „Нико не воли да плаћа порез...“
Новак добио поруку из аустралијског „хотела страве“
Тони Надал открио: Рафа ће морати на операцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала