- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Запад на све начине покушава да избаци Русију из равнотеже и подстиче конфронтацију

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних  послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
Пратите нас
Запад на све могуће начине покушава да избаци Русију из равнотеже и подстиче конфронтацију, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
„Наше западне колеге праве све своје реторичке 'ескападе' искључиво како би подстакли ту конфронтацију. Они не покушавају да траже начине за снижавање напетости, коју они сами стварају, него се труде да на све начине избаце Русију из равнотеже, да обуздају наш развој, као што је рекао председник Русије Владимир Путин у јучерашњем обраћању руском народу. То је жалосно“, рекао је Лавров за ТВ „Русија 1“.
Како је истакао, Русија је и даље увек отворена за дијалог са Западом, али га неће водити ако желе да понизе Москву.

„Као и до сада, увек смо отворени за дијалог. Желимо да разумемо о чему ће се водити тај дијалог. Ако је о томе да би се Русија понизила, да се учини кривом за све, онда о таквом разговору не може бити говора“, истакао је министар.

Према његовим речима, ако су партнери чули легалне бриге Русије које је Москва изнела у децембру 2021. године у вези проблема правно обавезујућих безбедносних гаранција у Европи, Русија је спремна да настави тај дијалог поштено, на равноправној основи.
Како је додао, дијалог треба да се гради на основу испуњења свих обавеза које су земље у прошлости преузеле на себе по питању осигуравања једнаке и недељиве безбедности за све у заједничком региону.
Експлозија у Луганску - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
РУСИЈА
Експлозије одјекују у Дњепопертровску, Кијеву, Одеси, Харкову, мета - војна инфраструктура
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала