- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Белорусија ће јачати војну сарадњу са Русијом, ако треба, имаћемо и нове заједничке вежбе

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
Пратите нас
Минск ће јачати развој војне сарадње са Русијом и, ако буде потребно, одржати нове заједничке вежбе, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко.
„Јачаћемо даљи развој војне сарадње са нашом Русијом, у циљу повећања одбрамбене способности савеза“, рекао је Лукашенко на свечаном скупу посвећеном Дану бранилаца отаџбине и Оружаних снага у Минску, преноси агенција БелТА.
Шеф државе је подсетио да су само у протеклих шест месеци армије Белорусије и Русије извеле велике заједничке војне вежбе „Запад 2021“ и „Савезничка одлучност 2022“.
„Ако буде потребно одржавамо нове, шта год мислили са друге стране границе на наше заједничке вежбе са Русијом. То је наше суверено право – да научимо да се бранимо на својој земљи у сваком тренутку и на сваком месту“, истакао је Лукашенко.
Белоруски лидер додао је да Белорусија намерава да у наредним годинама набави доста савременог наоружања, укључујући авионе СУ-30СМ, ПВО систем „Тор-М2“, а разматра и питање опремања белоруских оружаних снага савременим противваздушним ракетним системима С-400 „Тријумф“.
Министарство одбране Белорусије саопштило је у недељу да су председници двеју земаља, због повећања војних активности у близини спољних граница белоруско-руске Савезне државе и заоштравања ситуације у Донбасу, одлучили да наставе проверу снага за реаговање Савезне државе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала