- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Мистерија за научнике: Хиљаде мртвих риба испливало на чилеанску плажу /видео/

CC0 / Pixaby / Риба
Риба - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
Пратите нас
Шокантни снимци који показују на хиљаде мртвих сардина и инћуна нанесених на полуострво Колијумо у чилеанском Биобио региону обилазе интернет и збуњују научнике.
Инцидент се наводно догодио у недељу када је неколико јутарњих шетача било шокирано након што су видели да се плажа очигледно „посребрила“ због више хиљада мртвих риба које су лежале на обали, преноси „Спутњик интернешенал“
Описујући то као необјашњив природни феномен, званичници за заштиту животне средине истражују шта је могло да изазове угинуће риба и тестирају квалитет воде у региону.

Мештани верују да би смрт толиког броја риба могла да буде последица ниског нивоа кисеоника у дубљим водама, који их је натерао да пливају близу обале у потрази за кисеоником.

Неколико радника спровешће велику акцију чишћења плаже.
„Не можемо да спустимо земљане косилице да рашчисте мртву рибу, као што је обично случај када се на нашој обали чисти морска трава. Овде то не можемо. То мора да се уради с радницима“, рекла је за „Еуроњуз“ локална градоначелница Ивон Ривас.
Сличан инцидент пријављен је прошле године у Чилеу када су „мале количине кисеоника у води“ избациле велики број риба на обале у потрази за хранљивим материјама.
Рибарски бродови  - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
СВЕТ
„Шокантне слике“: Сто хиљада мртвих риба код обале Француске, покренута истрага /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала