- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Може ли папирни новац да опстане у новој финансијској архитектури | Технограм

© Depositphotos.com / ScharfsinnЧовек држи телефон са приказивањем курса биткоина
Човек држи телефон са приказивањем курса биткоина - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
Пратите нас
Емисија „Технограм“ се овог уторка бави тржиштем криптовалута. Гости Марка Николића су директор Центра за економска истраживања Никола Корбар и Богдан Вујовић, правник у сфери информационих технологија.
У претходне две године, односно током периода трајања пандемије, објављени су подаци да је практично 40 одсто од укупне пређашње доларске новчане масе додатно доштампано у само 24 месеца.
Раст инфлације на глобалном нивоу и масовно штампање новца од стране централних банака довело је у питање дугорочну стабилност фиат валута.
Да ли ће се централне банке одлучити да направе сопствене виртуелне валуте? Где су у читавој кризи налазе постојеће криптовалуте и њихови децентрализовани системи? Шта су НФТ-ови, а шта токени и како функционише Метаверзум?
О овим темама у емисији "Технограм" говоре Никола Корбар - директор центра за економска истраживања и Богдан Вујовић - правни консултант у сфери информационих технологија
Може ли папирни новац да опстане у новој финансијској архитектури? | Технограм
Технограм“ је емисија портала и радија Спутњик коју води Марко Николић. Теме се тичу нових технологија, иновација у различитим областима и успешних бизнис модела.
Eмитује се сваког другог уторка у 21.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала