- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Зеленски поручио Украјинцима: Немате разлога за бесану ноћ /видео/

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски  - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
Пратите нас
„Немате разлога за бесану ноћ“, овим речима се председник Украјине Владимир Зеленски обратио грађанима поводом ситуације у земљи.
Он је у видео-обраћању које је објавио на Инстаграм профилу рекао и да су границе земље поуздано заштићене и да партнери подржавају Украјину.
Председник Украјине рекао је и да одлука Русије о признању независности самопроглашених република Донбаса значи нарушавање суверенитета и целовитости Украјине и једнострано напуштање Минских споразума.
„Најновији потези Русије за Украјину недвосмислено значе нарушавање суверенитета и територијалне целовитости наше земље. Сва одговорност за последице у вези са поменутим одлукама је на политичком руководству Русије“, рекао је он у обраћању нацији.
Зеленски је истакао да је Кијев иницирао ванредни састанак „нормандијске четворке“ (Русија, Украјина, Француска, Немачка).

„Кијев је привржен политичко-дипломатском решавању проблема и неће подлећи провокацијама, али задржава право на индивидуалну и колективну одбрану“, рекао је украјински председник.

Он је рекао и да руске власти овим одлукама легализују своје снаге које се "ионако од 2014. налазе у Донбасу".
Никоме ништа нисмо дужни и никоме ништа нећемо предати, рекао је он и додао да су границе земље поуздано заштићене и да партнери подржавају Украјину.
Председник Русије Владимир Путин потписује указ о признавању независности ДНР и ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
РУСИЈА
Путин потписао указ о признању ЛНР и ДНР /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала