Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Да је хтео разговор са мном, имао би га истог момента“: Петковић одговорио преговарачу Приштине

© Фото : Канцеларија за КиМПетар Петковић у Бриселу
Петар Петковић у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
Главни преговарач Београда у дијалогу са Приштином Петар Петковић реаговао је на тврдње главног приштинског преговарача Бесника Бисљимија да српска страна није била заинтересована за трилатерални сусрет у Бриселу. „Да је Бисљими хтео разговор са мном, имао би га истог момента јер зато сам и ишао у Брисел — да разговарамо!“, поручио је Петковић.
Петковић је на Твитеру подсетио да је у уторак у Бриселу са делегацијом из Београда провео 11 сати разговарајући са Мирославом Лајчаком.
„ЗСО, енергетику и остале споразуме Приштина мора да испуни, а не да их избегава“, нагласио је Петковић.
Бесљими је претходно изнео тврдњу да је српска страна била та која је током дијалога у Бриселу одбила заједнички састанак.
„Инсистирао сам на томе да се састанем са (Петром) Петковићем, али ми се чини да то није занимало српску страну која је после медијима објавила да смо ми одбили разговоре“, рекао је Бисљими новинарима у Бриселу.
Према његовим речима, специјални представник ЕУ, Мирослав Лајчак, може да потврди ове наводе.
Бисљими је оценио и да је јучерашњи сусрет главних преговарача са ЕУ посредницима у дијалогу за циљ имао да се припреми наредни састанак дијалога на највишем нивоу између председника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција, Аљбина Куртија.
У Бриселу званично наводе да се следећи састанак Вучића и Куртија може организовати тек ако буде задовољавајућих резултата у разговорима на нивоу главних преговарача.
Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине, Мирослав Лајчак, поручио је после састанака са Петковићем и Бисљимијем да су се стране „приближиле договору о неким документима“ и да се „рад наставља“.
У дипломатским изворима у Бриселу се могу чути незваничне информације о томе да су се Београд и Приштина приближили договору око енергетике, као и спекулације о евентуалном састанку Вучића и Куртија пре избора у Србији заказаних за 3. април, пренео је Танјуг.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
СРБИЈА
Петковић: Приштина одбила да разговора с Београдом у Бриселу
Специјални амерички изасланик за Балкан Габријел Ескобар и представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
СРБИЈА
Дијалог Београда и Приштине клинички мртав: ЕУ покушава да га прикључи на апарате - кључ је у УН
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала