- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин прича искључиво на терену: „Људи стварају контроверзе, већ сам све заборавио“

© REUTERS / PABLO MORANOСрпски фудбалер Душан Влаховић
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
О голу Душана Влаховића после свега 32 секунде у дебитантском наступу у Лиги шампиона за Јувентус бруји Европа. Ипак, има и оних који су се бавили начином на који је српски суперхерој прославио погодак, а односило се на „причање“ прстима, чиме је наводно, послао поруку критичарима. Влаховић је то експресно демантовао.
С обзиром на то да су италијански медији добар део простора посветили чињеници да Душан Влаховића на два меча Серије А није постигао погодак, стављен је својеврсни притисак на седмицу Јувентуса.
О томе је и тренер Масимилијано Алегри и причао у најави меча осмине финала Лиге шампиона са Виљареалом (1:1), поручивши да не може сав терет пасти на плећа 22-годишњег Србина.
Али, Влаховић је показао да је отпоран на притисак, да га не додирује писање медија, као и да га све то само чини јачим и извлачи најбоље из њега. Гол на дебију у Лиги шампиона после 32 секунде то свакако потврђује.
Како је код Душана Влаховића све транспарентно, тако је Србин после дебија из снова у елитном такмичењу изашао пред медије и поручио да није послао поруку критичарима, већ породици.
„Не знам због чега људи то упорно ране и стварају контроверзе. Не читам новине, већ имам жељу да напредујем сваког дана и да будем чврсто на земљи. Моја прослава није била таква због критика већ је гест био упућен мојој породици. Не бих више ништа додао поводом тога“, рекао је Влаховић.
Српски репрезентативац није био задовољан због ремија. Његов тим стекао је рану предност на стадиону Де ла Керамика, али је тријумф спречио Дани Парехо поготком у 66. минуту.
Мој сан је остварен доласком у Јувентус, али нисам срећан јер нисмо победили. Трудили смо се и желели победу. Нисмо успели да победимо, тако да идемо даље, чека нас реванш. Лично, већ сам архивирао ову утакмицу“, закључио је Влаховић.
Подсетимо, рекорд најбржег гола у дебију остао је у власништу Конопљанке из Севиље који је после 19 секунди погодио у дресу Севиље, с тим што је Украјинац у игру ушао са клупе.
Влаховић је поставио рекорд када су стартери у питању, „поништивши“ резултат Андреаса Мелера из 1995. године када је као фудбалер Дортмунда затресао мрежу после 37 секунди.
Душан Влаховић – гол на дебију у Лиги шампиона - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
СПОРТ
Влаховићев деби из снова недовољан за победу Јувентуса /видео/
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
СПОРТ
Душан силни! /видео/
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
СПОРТ
Британци спекулишу, али УЕФА не мења став – финале Лиге шампиона остаје у Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала