- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ћурковић: Поповић неће примити гол /видео/

© Фото : ФК ПартизанМилош Вазура и Иван Ћурковић
Милош Вазура и Иван Ћурковић - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
Иван Ћурковић, један од најбољих југословенских голмана свих времена и легенда Партизана, пожелео је срећу играчима црно-белих пред реванш меч шеснаестине финала Лиге конференција против Спарте из Прага.
Ћурковић је 1966. године био актер легендарних дуела Партизана и Спарте после ког су црно-бели кренули у поход ка финалу Купа шампиона.
„Треба рећи да је тада Спарта била изузетно добар и познат клуб, веома снажан и добар клуб. Они су имали референце за то о чему говорим. Све источне земље су тада имале велику зимску паузу и онда смо ми тада ишли у Јужну Америку и тамо су били врло значајни и јаки турнири у фудбалу где смо ми играли, а играла је и Спарта и врло често су били први. Ту су били прваци Јужне Америке, ти велики клубови, али и европски из источних земаља и то је била највећа референца Спарте у то време. Они су побеђивали тамо и били су изузетно добри и ми смо знали да су они веома добри када су ишли на ту прву утакмицу, мислим да је то био март негде '66. године“, присетио се Ћурковић.
Реванш у Хумској је, наравно, нешто посебно.
„Не треба никада потценити противника што је мислим био случај са Спартом, јер има тај резултат од 4:1 и победу, што је давало самопоуздање које је било мало и претерано, тако да су они дошли овде сигурни да ће проћи даље. Ми смо покушали, није то била никаква специјална припрема за ту утакмицу, него нам је једноставно кренуло, један од наших легенди Хасанагић је дао три гола, а чак је и тамо дао први гол, тако да враћам се на ово што нас чека сутра... Не треба потценити противника, тај резултат је сјајан који смо направили у Прагу, али морамо водити рачуна да будемо озбиљни, да приђемо апсолутно тој утакмици како треба, ја ту наравно имам поверења и у фудбалере, али највише у Станојевића који ће их сигурно припремити. И ово што сам рекао малопре, треба да знамо да се још нисмо квалификовали, треба победити Спарту и овде, тако да би то био комплетан доживљај“.
Ћурковић је оценио и голмански двојац Партизана – Александра Поповића и Немању Стевановића.
„Наши млади голмани су сјајни, не могу да тражим грешке, они их и не праве, то је веома важно за самопоуздање и очигледно је да се они добро припремају. И један и други су изузетни. Млади Поповић као по обичају неће примити гол, имам поверење у њега и у тим, тако да верујем да ћемо добро и успешно завршити овај циклус и ову утакмицу квалификација“.
Легендарни голман је упутио посебан позив навијачима.
„Позив навијачима, наравно, они су нам онај фактор који је понекад врло пресудан. Видели смо последњи пут, дошли су у великом броју против Радничког из Крагујевца, па се надам се ће и овога пута бити стадион испуњен. Мислим да ће бити један леп спектакл, добра утакмица и квалификација Партизана за даље успехе“, истакао је Ћурковић.
Мустафа Хасанагић - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
СПОРТ
Легенда има важну поруку: Заборавите на 1:0!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала