- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев: „Рат великих размера“ у Украјини био би крах светског система безбедности

© AFP 2023 / VALENTYN OGIRENKOМинистар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба
Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба рекао је за говорницом у Уједињеним нацијама (УН) да би „рат великих размера“ у Украјини био крај светског поретка и да би означио пропаст међународног система безбедности.
„Почетак рата великих размера у Украјини биће крај светског поретка какав познајемо. Ако Русија сада не добије оштар, брз и одлучан одговор, то ће значити потпуни крах међународног безбедносног система и међународних институција одговорних за његово одржавање“, рекао је Кулеба на састанку Генералне скупштине УН о украјинској кризи.
Он је нагласио да да Кијев не води и не планира да покреће војне операције у Донбасу.
„Одлучно негирамо све руске инсинуације о офансивним украјинским операцијама у Донбасу. Ми не предузимамо и не планирамо таква дејства“, рекао је Кулеба и нагласио да се Кијев залаже за политичко решавање кризе.
Раније је стални представник Русије при УН Василиј Небензја рекао да се Кијев, под Зеленским, вратио милитантној реторици и учинио све да уништи споразуме из Минска о Донбасу.
Небензја је додао да је важно усредсредити се на то како избећи рат и натерати Украјину да престане са гранатирањем ЛНР и ДНР.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала