- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Луксузни аутомобили вредни 400 милиона долара уништени на запаљеном броду у Атлантику /фото/

© AP Photo / Portuguese NavyПожар на теретном броду који је превозио луксузне аутомобиле
Пожар на теретном броду који је превозио луксузне аутомобиле - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
У пожару, који је прошле недеље избио на теретном броду „Фелисити ејс“ у северном делу Атлантика уништени су аутомобили чија је вредност процењена на више од 400 милиона долара.
„Фелисити ејс“ је превозио више од 4.000 возила немачког произвођача „Фолксваген“, а међу њима су били и луксузни примерци „ламборгинија“, „бентлија“ и „поршеа“.
Укупна вредност товара на броду, који је из Немачке превозио аутомобиле до Роуд Ајленда у Америци, износила је 438 милиона долара, од чега су возила вредела 401 милион.
Немачки медији пренели су интерне имејлове из америчке подружнице „Фолксвагена“ у којима се наводи да је на броду било 3.965 „фолксвагена“, „поршеа“, „аудија“, „ламборгинија“, „бентлија“.
„Порше“ је званично потврдио да се 1.100 возила те компаније налазило на броду. Компанија за процену ризика „Расел груп“ проценила је штету само од возила бренда „фолксваген“ на најмање 155 милиона долара.
„Ове бројке показало су још једном колико ризични могу да буду глобални ланци снабдевања. Инцидент долази у најгорем тренутку за произвођаче аутомобила који су усред кризе снабдевања полупроводницима и овакав инцидент само ће допринети кашњењу испорука“, истакао је Суки Баси, један од директора у „Расел групи“, пренео је РТС.
Подсетимо, скоро 200 метара дугачак транспортни брод „Фелисити ејс“ запалио се код обале Азурских острва прошле недеље, а португалска морнарица успела је да безбедно евакуише свих 22 члана посаде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала