Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Мој живот је овде“: Прва српска повратница у Приштину преузела кључеве свог стана /видео/

© Фото : YouTube/Kosovo OnlineМарија Новаковић у свом стану у Приштини после 23 године
Марија Новаковић у свом стану у Приштини после 23 године - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
Марији Новаковић и њеној мајци Славици предати су кључеви њиховог стана у Приштини који им је узурпиран 1999. године. Марија истиче да намерава да се врати и живи у Приштини.
Са сузама у очима, Марија Новаковић је отворила врата и пољубила праг свог стана у Приштини након што су јој претходно предати кључеви у Агенцији за верификацију имовине.
„Мој живот је овде, рођена сам у овом стану, удала се, родила двоје деце“, изјавила је Марија.
Како је навела сада предстоји нова борба у Агенцији за имовину за враћање и помоћног објекта од 16 квадрата у склопу стана.
„И даље ћу да се борим и нећу да посустанем“, поручила је Марија.
Она је захвалила Канцеларији за Косово и Метохију, Министарству за заједнице и повратак, као и Удружењу жена „Авенија“ и медијима.
Славица Јеремић, Маријина мајка, није крила одушевљење што је стан након више од 20 година враћен у руке правог власника.
„Мило ми је што је моја Марија остварила један корак напред, а надам се да ће и добити посао да би могла овде да живи“, казала је Славица.
Марија је навела да би волела да јој се придруже и деца током усељења које ће бити када буде ослобођено још 16 квадрата, и када заврши уређење, пренео је портал Косово онлајн.
„Желим да све средим и да ми се омогући нормалан живот“, додала је Марија.
Нада се и да ће ускоро да буде враћена на своје старо радно место у вртићу где је радила до 1999. године и очекује да ће је комшије Албанци примити и прихватити.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала