- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Пловећи град: Највећи крузер на свету спреман за прво путовање /видео/

© Фото : YouTube/Royal Caribbean Blog, snimak sa ekranaкрузер "Royal Caribbean Wonder of the Seas"
крузер Royal Caribbean Wonder of the Seas - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
Највећи брод за крстарење на свету после три године градње је спреман да дочека прве путнике.
Дужине веће од 360 метара, „Royal Caribbean Wonder of the Seas“ испоручен је прошлог месеца и требало би да почне своје путовање из Форт Лаудердалеа на Флориди до Кариба 4. марта.
Крузер са 18 палуба изграђен је у бродоградилишту у Сен Назеру у Француској, а има капацитет за 6.988 гостију и 2.300 чланова посаде.
„Узбуђени смо што ћемо госте широм света упознати са „Wonder of the Seas“ и његовим карактеристикама светске класе након шест година дугог процеса, каже Марк Тамис, виши потпредседник хотелских операција у компанији „Royal Caribbean International“.
„Од планирања до испоруке, искористили смо нашу стручност у „Royal Caribbean“ али и укључили сугестије наших гостију и повратне информације туристичких партнера да бисмо створили нешто уистину задивљујуће“, додао је он.
Брод ће почети крстарења од пет до седам ноћи од Форт Лаудердалеа на Флориди до Кариба у марту пре него што у мају крене на крстарења западним Медитераном из Барселоне и Рима.
„Wonder of the Seas“ састоји се од осам целина, од којих једна садржи више од 20.000 правих биљака, а услуге на броду укључују оно што се описује као „највиши тобоган на мору”, као и зип лајн висок 10 палуба и огроман базен уз базен филмско платно.
„Увек смо се поносили тиме што гостима нудимо најбоље и најиновативније бродове како бисмо им пружили уистину изванредно искуство. Ово наше ново чудо обухвата све то“, додаје Тамис.
Брод је првобитно требало да буде испоручен 2021, али је то одложено због кашњења проузрокованих пандемијом вируса корона, пише „Инвеститор.ме“.
Индустрија крузера иначе је суочена са сталним поремећајима у последње две године, због пандемије. Амерички центри за контролу и превенцију болести поставили су крузинг путовања на највиши ниво ризика крајем децембра, указујући да је ризик за ширење вируса био „врло висок“ због пораста инфекције међу путницима и посадом на после појаве варијанте омикрон.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала