- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Санкције не могу Русији ништа: Нове мере Запада удариће по џеповима Американаца

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteДео комплекса руске амбасаде у Вашингтону
Део комплекса руске амбасаде  у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
Санкције које су увеле Сједињене Америчке Државе и њихови савезници против Русије не могу изменити руски спољнополитички правац, саопштио је амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов.

„Што се тиче Русије, санкције ништа неће решити. Тешко је замислити да постоји неко у Вашингтону ко рачуна на то да ће Русија да ревидира своју спољну политику под претњом ограничењима. Не сећам се ни једног дана када је наша земља живела без некаквих ограничења западног света. Научили смо да радимо у таквим условима. И не само да опстајемо, него и да развијамо нашу државу“, саопштио је Антонов на Фејсбуку.

Он је истакао да ће санкције, које су увеле САД и поједини њихови савезници, негативно да се одразе на финансијска тржишта широм света и САД.
„Нема сумње у то да ће санкције које су уведене против нас погодити светска финансијска и енергетска тржишта. Неће бити изузетак ни САД, где ће обични грађани осетити на својој кожи све последице раста цена“, истиче амбасадор.
По његовим речима, „Американци за седам година ништа нису урадили како би убедили украјинско руководство да је неопходно да поштују Минске споразуме“. Уместо тога, казао је, Вашингтон је „подстицао режим у Кијеву на неделовање“.
Уместо да је Бела кућа „приморала званичне представнике Кијева да седну за преговарачки сто са својим сународницима из Доњецка и Луганска“, Вашингтон је одабрао други пут – да „пумпа оружјем кијевски режим и да га подстиче на рат“, објашњава руски амбасадор.
Услед свега тога, Кијев је поверовао да може да реши сукоб у Украјини војним путем, закључује Антонов.
Раније је председник САД Џо Бајден изјавио да уводи нови пакет санкција против Русије, међу којима и низ економских ограничавајућих мера.
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
СВЕТ
Бајден: Русија покренула инвазију на Украјину, САД шаљу додатне трупе на Балтик
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала