- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД завршава програм борбе против кинеске шпијунаже, помера фокус на претње непријатељских нација

© Sputnik / Максим БлиновАмеричка амбасада у Москви
Америчка амбасада у Москви - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
Америчко министарство правде данас ће окончати програм који је био фокусиран на борбу против кинеске шпијунаже и крађе интелектуалне својине, померајући фокус на бављење претњама које долазе од бројних непријатељских нација, јавља Ројтерс.
Критичари су упозоравали да је програм, покренут током администрације бившег председника Доналда Трампа, представљао расно профилисање које је створило атмосферу страха у којој су замрзнута научна истраживања, наводи британска агенција.
Ова одлука америчког министарства правде представља и својеврсно признање америчке администрације да је фокусирање на Кину било превише ограничено, оценио је Мет Олсен, помоћник министра правде за националну безбедност.
"Видимо да нације попут Кине, Русије, Ирана и Северне Кореје постају све агресивније и способније него икада раније у својим подлим активностима. Наша нова стратегија настала је подстакнута претњама из иностранства", рекао је Олсен говорећи на Институту за националну безбедност Универзитета Џорџ Мејсон у Вирџинији.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала