- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Северни ток 2 није заустављен, одложена је његова сертификација

© Пресс-служба Eugal / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода "Северни ток 2"
Изградња гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
Северни ток 2 није у потпуности заустављен, него је одложена његова сертификација, изјавио је Михаел Хармс, извршни директор Источног комитета немачке привреде, удружења које обједињује немачке привреднике у Источној Европи и на постсовјетском простору.
„Верујем да је немачка влада поступила веома мудро... није дуго чекала да Американци уведу такозване секундарне санкције, јер би нам то било још теже. И друго, ово није коначно затварање гасовода, ово је одлагање процеса сертификације“, рекао је Хармс за ХР-Инфо.
Према његовим речима, искључивање Русије из међународног међубанкарског система за пренос информација и плаћања СВИФТ био би врло радикалан корак, због чега немачки бизнис чини све што може да се то не догоди.
„Надамо се да политички развој ситуације неће бити такав, иако би санкције против великих руских банака, о којима се такође стално разговаа, имале исти ефекат“, рекао је Хармс.
Он је истакао да немачка спољна трогина „мора да се финансира, новчани токови се не смеју заустављати, а акредитиви и гаранције морају бити издати“.
„Све ово захтева снажан финансијски систем, па би такве финансијске санкције биле последња мера којој би требало прибегавати“, додао је Хармс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала