- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Како су западне лажи довеле свет на ивицу сукоба | Свет са Спутњиком

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаУкрајински дрон
Украјински дрон - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
Да ли је новинарство какво познајемо умрло у најновијој кризи између Русије и Запада и постоји ли граница између медија и пропаганде, нека су од питања која су у фокусу емисије „Свет са Спутњиком“.
Ако би се питали западни медији, Русија је одавно и више пута извршила инвазију на Украјину, намерава да стигне до Кијева а онда крене и на прибалтичке земље и, ко зна, тера све до Берлина и Париза. Дрско вежбајући на сопственој територији, руска војска злокобно се приближава границама НАТО, а успут припрема провокације у Донбасу, ваљда тако што ће напасти оне које би да заштити.
Да ли је новинарство какво познајемо умрло у најновијој кризи између Русије и Запада? Или још деведесетих на Балкану? Како изгледа украјинско питање гледано кроз западну, а како виђено кроз руску призму? Куда иде ера „постистине“ у којој више нико није обавезан да извештава истинито? Постоји ли граница између медија и пропаганде? Ко вуче конце новог дезинформативног поретка?
Ово су нека од питања на која ћемо одговоре потражити у емисији "Свет са Спутњиком" чији су гости , социолог проф др Слободан Рељић, др Мина Зиројевић из Института за упоредно право и новинар, дугогодишњи дописник "Вечерњих новости" из Москве Бранко Влаховић.
Како су западне лажи довеле свет на ивицу сукоба | Свет са Спутњиком
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом од 17.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала