- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Вечерас нови протест Демократа, ДФ најавио блокаду Црне Горе

© Sputnik / Бобан НововићПротест у Подгорици
Протест у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
Нови протест, који организује Демократска Црна Гора против формирања мањинске владе, биће одржан вечерас у Подгорици, преко пута храма Христовог Васкрсења.
Демократе су након пада владе и смене Алексе Бечића са места председника Скупштине, осим у Подгорици, протесте организовали у још неколико општина.
Демократе су позвале грађане да масовно дођу на протест у Подгорици, наводећи да су сви изгледи да ће Демократска партија социјалиста и Грађански покрет УРА у петак предложити кандидата за председника Скупштине.
Они су навели да се наставља “реализација плана бестидног прекрајања изборне воље грађана”.
Из Демократског фронта су најавили да ће најављену блокаду саобраћајница кацијом „Блокадом против издаје“ започети највероватније у четвртак, пише подгорички портал ИН4С, позивајући се на поуздане изворе.
Како су раније најављивали функционери тог политичког савеза, то ће бити отпор неправди, односно најави формирања мањинске владе, за коју сматрају да није демократска, те да није одраз народне воље исказане на изборима 30. августа 2020. године.
Блокаде ће највероватније бити организоване у већим црногорским градовима - Подгорици, Никшићу, Беранама, Бијелом Пољу, Колашину, Будви, Пљевљима…
„Грађани ће се масовно одазвати позиву ДФ, и наше канцеларије у свим градовима су сваког дана препуне људи који ће учествовати у овим активностима. ДФ и наше присталице знају шта су протести и знају шта је отпор неправди, а има ли веће неправде од тога да се поражена политика ДПС која је пљачкала и уништавала Црну Гору на мала врата врати у игру“, казао је раније посланик ДФ Јован Вучуровић на питање какав одзив грађана очекују.
Он је истакао да народна воља није да се ДПС, након што је срушен после 30 година, поново врати на власт.
Његов колега, посланик Славен Радуновић казао је јуче да су стекли услови да Демократски фронт (ДФ) крене са блокадом Црне Горе, наводећи да је 49 посланика затражило да седница парламента, на којој би се бирао председник Скупштине, буде одржана 1. марта.
Он је навео да су се стекли услови да ДФ покрене механизам „блокадом против издаје“, јер је, како је рекао, међу тих 49 посланика било и пет посланика Социјалистичке народне партије (СНП).
„Ја апелујем на колеге из СНП-а да то не дозволе, и да остану верни људима који су их гласали 30. августа 2020. године. Врло брзо покрећемо процес блокаде, јер се ово на овај начин не може завршити“, казао је Радуновић.
Када ће се знати коначан став СНП-а о мањинској влади, још није познато. Кад ће бити Главни одбор странке председник СНП-а Владимир Јоковић још увек није прецизирао.
„Седница ГО ће бити оног тренутка када будемо имали шта да одлучимо. Када дефинитвно будемо имати шта је решење, тада ћемо одлучивати о томе, да ли ћемо бити део неке приче...", рекао је Јоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала