- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев за корак ближи рушењу Ђоковића, Надалу„очишћен“ пут

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKEШпански тенисер Рафаел Надал
Шпански тенисер Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
Пратите нас
Шпанац Рафаел Надал без већих проблема изашао је на крај са Стефаном Козловом у другом колу турнира у Акапулку – 6:0, 6:3. Он је на тај начин наставио поход ка титули, а има очишћен пут се велики број играча против којих је требало да игра повукао са турнира. У четвртфинале се пласирао и Данил Медведев тријумфом над Паблом Андухаром 6:1, 6:2.
Руски ас тако се приближио за корак остварењу циља – рушењу Новака Ђоковића са првог места АТП ранг листе на којој је већ 361 недељу. Наредни ривал Медведеву биће Јошихито Нишиока.
Што се Надала тиче, он је против Американца Козлова демонстрирао силу. „Почистио“ га је са терена за свега сат и 17 минута игре, чиме је дошао и до рекорда каријере када је старт сезоне у питању. Наиме, Рафа тренутно има скор 12–0. Надал је посебно био импресиван у првом гему меча другог кола јер није ривалу препустио ни гем!
У другом је било нешто неизвесније на самом терену, иако је Шпанац већ у четвртом гему успео да отме сервис Стефану Козлову. Ипак, Американац је успео да врати брејк у седмом гему и да приђе на 4:3.
Већ у следећем поново је био приморан да се сусретне са брејком и Надалу није било тешко да на сопствени сервис рутински приведе меч крају - 6:3.
Наредни ривал петом играчу света биће још један Американац Томи Пол који је после три сата игре елиминисао Душана Лајовића са 2:1 у сетовима.
Према пројектованом жребу Надал је у Акапулку на путу ка титули, где ће му свакако највећи ривал бити Рус Данил Медведев који се пласирао у четвртфинале и којег је победио у финалу Аустралијан опена, требало да има паклен жреб, али се Рајли Опелка повукао, као и Максим Креси. У Акапулко није стигао ни незгодни Матео Беретини који би сасвим сигурно био „тврд орах“ за Надала.
Шпанца по свој прилици очекује двобој са Медведевом, док је Александар Зверев, још један од фаворита за титулу у Акапулку дисквалификован са турнира због неспортског понашања.
СПОРТ
Милиметар је одредио Филипову судбину /видео/
Новак Ђоковић и Александер Зверев - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
СПОРТ
Ђоковић говорио о скандалу: И ја сам доживео слично /видео/
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
СПОРТ
Медведев о Ђоковићу, причању истине и „нечему лошем о противнику“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала