- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Подршка српским компанијама погођеним кризом у Украјини

© Tanjug / Раде ПрелићМарко Чадеж
Марко Чадеж - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
Пратите нас
Привредна комора Србије формираће од петка специјализовани кризни тим и отворити кризни кол центар за хитно решавање проблема привредника и економских последица, узрокованих кризом у Украјини, најавио је Марко Чадеж, председник ПКС.
Чадеж је захвалио председнику Србије Александру Вучићу који је позвао представнике привреде и компанија да у понедељак, 28. фебруара, разговарају о тренутној ситуацији и ономе што можемо да урадимо - да направимо заједнички кризни штаб, заједнички тим који ће пратити предстојеће догађаје и помоћи компанијама које морају да купе, плате, извезу или увезу робу из региона обухваћеног кризом, али и свима другима на које ће се та криза одразити.
„Вечерашње обраћање пред више од 250 лидера српског предузетништва чини ме одговорним да асоцијација српске привреде буде од помоћи, не само вама који извозите на тржиште Украјине, него и осталим компанијама које неће бити поштеђене утицаја ове кризе, како директних тако и индиректних - економских импликација које ће тек доћи. О томе сведоче цене енергената које су само током данашњег дана порасле више од 40 одсто и отварање многих других питања о пословању“, рекао је председник ПКС на додели признања Предузетник године компаније Ернст и Јанг.
Додао је да су са представницима привредних комора Аустрије, Немачке, Луксембурга, те председником Еврокоморе данас договорили одржавање кризних телефонских разговора сваког јутра како се најефикасније налазила решења за подршку нашим компанијама, пренео је Танјуг.
Вентил на гасоводу у гасној транспортној станици у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
СВЕТ
Скок цене енергената: Европа ће схватити да без руског гаса не може да функционише /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала