- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин позвао грађане Украјине да односе с Русијом граде самостално

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаСпоменик оснивачима Кијева - браћи Кију, Шчеку и Хориву и њиховој сестри Либед на Тргу независности у Кијеву
Споменик оснивачима Кијева - браћи Кију, Шчеку и Хориву и њиховој сестри Либед на Тргу независности у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин се у свом говору рано јутрос посебно обратио грађанима Украјине и позвао их да односе с Русијом граде самостално.
Русија је 2014.године морала да заштити грађане Крима и Севастопоља од оних које ви сами зовете „наци“. Кримљане и Севастопољци су направили свој избор – да буду са својом историјском домовином, с Русијом, и ми смо то подржали. Понављам, једностно нисмо могли да поступимо друкчије.
Данашњи догађаји нису повезани са жељом да се задире у интересе Украјине и украјинског народа, они су повезани са заштитом саме Русије од оних који су Украјину узели за таоца и покушавају да је искористе против наше земље и њеног народа, рекао је Путин.
“Понављам, наши поступци су самозаштита од претњи које нам стварају и од још веће несреће од оне која се данас дешава.Ма колико тешко било, молим вас да то схватите и позивам вас на сарадњу да бисмо што пре окренули ову трагичну страницу и заједно кренули напред, да ником не дозволимо да се меша у наше послове, у наше односе, него да их градимо самостално, тако да то створи неопходне услове за превазилажење свих проблема и, без обзира на постојање државних граница, јача нас изнутра као јединствену целину. Ја верујем у управо такву нашу будућност“, рекао је руски председник.
Он се посебно обратио и војницима оружаних снага Украјине.
„Ваши очеви, дедови и прадедови нису се због тога борили против нациста, бранили нашу заједничку домовину да би данашњи неонацисти освојили власт у Украјини. Заклели сте се на верност украјинском народу, а не антинародној хунти која пљачка Украјину и иживљава се над самим народом. Не испуњавајте њена криминална наређења. Позивам вас да одмах положите оружје и идете кући. Обајснићу: војници украјинске армије која испуне овај захтев могу неометано да напусте зону борбених дејстава и да се врате својим породицама“, поручио је Путин.
Он је још једном нагласио да ће сва одговорност за могуће крвопролиће у целини и потпуности бити на савести владајућег режима на територији Украјине.
Више о актуелној ситуацији у Украјини и о реакцијама на Путинов историјски говора, уочи потписивања указа о признавању независности Доњецка и Луганска, погледајте у најновијој епизоди "Мој поглед на Русију":
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
РУСИЈА
Озбиљно упозорење Путина: Не покушавајте да се умешате!
Војне вежбе у ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
РУСИЈА
Руска војска: Украјинске авио-базе онеспособљене
Експлозија у Луганску - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
РУСИЈА
Одређене руске банке биће искључене из СВИФТ-а, гори складиште нафте код Кијева /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала