- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Све је као неки филм“ – Ђоковић говорио о позиву Србије

© Фото : АБА лига / Борац Чачак / Душко РадишићРадован Ђоковић
Радован Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
Пратите нас
Кошаркаш чачанског Борца Радован Ђоковић рекао је да није очекивао да ће позив за репрезентацију Србије добити тако брзо након повратка на терен.
Бек Чачана крајем јануара вратио се на паркет годину дана након повреде предњег укрштеног лигамента, а само месец дана касније нашао се на ширем списку селектора Светислава Пешића за квалификационе мечеве за Светско првенство 2023. године против Словачке.
„После тешког периода, јер сам се годину дана опорављао од повреде, све ово је као неки филм. Све се пребрзо издешавало. Пре два месеца сам кренуо да играм, а онда је стигао и позив за репрезентацију. Стварно нисам могао да замислим да ће све ово овако да изгледа“, рекао је Ђоковић Танјугу.
После паузе због једне од најтежих спортских повреда, 25-годишњи бек одиграо је седам утакмица пре него је прочитао своје име међу 24 играча које је Пешић позвао за фебруарски прозор.
„Мени је у глави било само да се вратим, да одиграм од краја сезоне, само да покажем да се вратио... Све се много брзо издешавало. Позив свакако значи, без обзира да ли ћу бити у 12 или не. То је сада мање важно. Значиће ми по питању самопоуздања за наставак сезоне. То што ме ме је Кари Пешић позвао, даје још већу тежину. Никада нисам имао прилике да радим са њим и искористићу ову шансу. Ово ће ми бити велико искуство“, истакао је Ђоковић.
Србија у петак од 20.30 сати дочекује Словачку у хали „Александар Николић“, а три дана касније истом тиму иде у госте.
„За сада је све супер, касније су нам се прикључили момци који су играли финале Купа. Радили смо, спремамо се за петак. Прво је фокус је био на нашој игри, јер је на почетку припрема било седам играча. Спремамо се па ћемо да видимо како ће то у петак да изгледа", закључио је Ђоковић.
Детаљ са утакмице Србија-Летонија - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
СПОРТ
Србија је у проблему: „Имамо само 11 здравих играча“
Зоран Лукић – селектор кошаркашке репрезентације Русије - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
СПОРТ
Лукић је изабрао тим Русије: Победа нам треба као ваздух
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
СПОРТ
Србија је годинама одолевала, али – да ли је време да Американац обуче дрес Орлова?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала