- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски патријарх: Стране у конфликту да учине све да се избегну цивилне жртве у Украјини

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографијаПатријарх московски и целе Русије Кирил служи божићну литургију у Храму Христа Спаситеља
Патријарх московски и целе Русије Кирил служи божићну литургију у Храму Христа Спаситеља - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
Пратите нас
Патријарх Московски и читаве Русије Кирил обратио се верницима поводом почетка специјалне операције у Украјини. Он је позвао све стране у конфликту да учине све што је у њиховој моћи да се избегну цивилне жртве.
„Као патријарх читаве Русије и поглавар цркве чија се паства налази у Русији, Украјини и у другим земљама, дубоко саосећам са свима које је погодила несрећа. Позивам све стране конфликта да дају све од себе да се избегну цивилне жртве“, наводи се у обраћању..
Такође је позвао читаву РПЦ на снажну молитву за што скорије успостављање мира.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин ноћас је у специјалном обраћању грађанима Русије саопштио да је донео одлуку о покретању специјалне војне операције у Донбасу. Шеф државе истакао је да планови Русије не укључују окупацију Украјине.
Више о актуелној ситуацији у Украјини погледајте у Спутњиковој специјалној емисији посвећеној овој теми, у којој говори главна и одговорна уредница српске редакције Спутњик Љубинка Милинчић:
О новонасталој ситуацији у Украјини можете сазнати више у Спутњиковој специјалној емисији:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала