- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија је у проблему: „Имамо само 11 здравих играча“

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљ са утакмице Србија-Летонија
Детаљ са утакмице Србија-Летонија - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
Пратите нас
Светислав Пешић, селектор кошаркаша Србије, поручио је ће његови играчи имати захтеван меч против Словачке у квалификацијама за Светско првенство. Орлови у петак од 20.30 сати у дворани „Александар Николић“ играју против Словачке у квалификацијама за Светско првенство 2023. године.
„Имаћемо једну веома захтевну утакмицу против веома искусног тима који је то показао не само сада, него и у ранијим утакмицама. Они су и током лета имали ту рунду предквалификација, а одиграли су и сјајну утакмицу против Летоније, где су практично у последњим тренуцима изгубили. Највећа предност коју поседују у односу на нас је уиграност и велико искуство", рекао је Пешић за званични сајт КСС.
У уводна два кола Србија је остварила победу против Летоније у Београду и пораз на гостовању у Белгији, док је Словачка забележила два пораза.
© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић
„Код нас се ситуација поприлично променила. Од 24 кандидата које смо звали, свели смо се на 11 играча који су данас спремни да играју. Неколико играча је још са нама, који су повређени или болесни, али се надамо да ће се један или двојица опоравити и да нико од ових 11 неће бити повређен или болестан. Та ситуација ће од нас захтевати један додатни ангажман, у шта уопште и не сумњам“, истакао је Пешић и додао:
„Мораћемо да пружимо максимум од самог старта. Оно што смо могли у овом кратком периоду да урадимо, урадили смо. Момци су били концентрисани и мотивисани. Одиграли смо утакмицу против Борца из Чачка као званичну тренинг утакмицу. Захваљујем се овим путем Борцу, као и ФМП-у против ког смо играли пред претходни квалификациони прозор, што су нам помогли да се што боље припремимо. Мислимо позитивно, били бисмо захвални да дође публика да нас подржи и да нам да неопходан ветар у леђа, с обзиром да се не налазимо у неком сјајном моменту“, поручио је Пешић.
После утакмице у петак, српска кошаркашка експедиција ће у недељу отпутовати у Словачку, где ће у понедељак 28. фебруара од 18 часова одииграти нову утакмицу против истог ривала.
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
СПОРТ
Србија је годинама одолевала, али – да ли је време да Американац обуче дрес Орлова?
Зоран Лукић – селектор кошаркашке репрезентације Русије - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
СПОРТ
Лукић је изабрао тим Русије: Победа нам треба као ваздух
Дејан Бодирога и Пеђа Стојаковић прослављају победу у финалу Светског првенства у кошарци 2002. у Индијанаполису, САД - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
СПОРТ
Исповест легенде: Зашто Бодирога није отишао у Америку и шта се 2005. десило са СЦГ?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала