- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинска војска ракетирала руске цивилне бродове у Азовском мору, на Кубањ пао један пројектил

CC BY 4.0 / Державна прикордонна служба України / Брод украјинске ратне морнарице за време војних вежби на Азовском мору
Брод украјинске ратне морнарице за време војних вежби на Азовском мору - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
Пратите нас
Два цивилна теретна брода подвргнута су ракетном нападу Оружаних снага Украјине у Азовском мору, саопштила је гранична служба Кубања.

„У 11.00 часова у водама Азовског мора руски цивилни теретни бродови 'Сгв флот' и ' Серафим Саровски' били су подвргнути ракетном нападу Оружаних снага Украјине. Гађано је из правца Мариупоља. Услед ватрених дејстава оштећен је брод за превоз нафте 'Сгв флот', на броду је избио пожар, један од чланова посаде је тешко повређен“, наводи се у саопштењу.

Прецизирано је да је посада успела да угаси пожар, те да су оба брода наставила пловидбу. Патролни чамци граничне управе ФСБ за Краснодарски крај су послати на лице места како би евакуисали повређеног морнара.
Истовремено, на територију руског Кубања пао је један украјински пројектил, саопштила је руска ФСБ.
Приликом детонације није било жртава ни повређених.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин ноћас је у специјалном обраћању грађанима Русије саопштио да је донео одлуку о покретању специјалне војне операције у Донбасу. Шеф државе истакао је да планови Русије не укључују окупацију Украјине.
Више о актуелној ситуацији у Украјини погледајте у Спутњиковој специјалној емисији посвећеној овој теми, у којој говори главна и одговорна уредница српске редакције Спутњик Љубинка Милинчић:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала