- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Водена блокада Крима практично окончана

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаКанал за наводњавање и водоснабдевање изграђен 1961-1971. за снабдевање водом сушних територија Херсонске и Кримске области.
Канал за наводњавање и водоснабдевање изграђен 1961-1971. за снабдевање водом сушних територија Херсонске и Кримске области. - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
Пратите нас
Водена блокада Крима је практично завршена, изјавио је кримски лидер Сергеј Аксјонов.
„Водена блокада Крима је практично завршена, оружане снаге Руске Федерације контролишу чвор у Новој Каховки. Националисти су направили вештачку баријеру – барикаду од песка 16 километара од Крима. Те две препреке су онемогућавале да вода доспева на Крим. Министарство одбране Русије већ контролише целу ову ситуацију“, рекао је Аксјонов у емисији Соловјов уживо.
Претходно је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков рекао да је излазак руских трупа у Херсон омогућио деблокаду Севернокримског канала и обнављање водоснабдевања полуострва Крим.
Украјина је обезбеђивала око 85 одсто потреба Крима за пијаћом водом преко Севернокримског канала који креће из Дњепра. Међутим, после поновног уједињења Крима с Русијом, снабдевање републике водом преко канала једнострано је потпуно обустављено.
Аксјонов је раније рекао да би обнављање водоснабдевања из Украјине овим каналом отклонило проблем водоснабдевања полуострва, а пре тога је задужио одбор за водопривреду да га припреми за пријем воде из Украјине.
Према његовим речима, биће потребно два дана да се комплетан систем канала у потпуности оспособи.
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
СВЕТ
Бајден о ситуацији у Украјини, на удару санкција четири руске банке /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала