- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вучић о руским клубовима у Србији: Увек смо били добар домаћин

© Sputnik / Михаил Сербин / Уђи у базу фотографијаКошаркаши ЦСКА Москве: Ифе Лундберг (лево), Торнике Шенгелија (десно), Никола Милутинов (иза)
Кошаркаши ЦСКА Москве: Ифе Лундберг (лево), Торнике Шенгелија (десно), Никола Милутинов (иза) - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Пратите нас
Александар Вучић рекао је да нема проблем да руски клубови играју домаће утакмице у Србији, уколико све стране буду сагласне са таквом одлуком.
Због ситуације у којој се налази Источна Европа отказују се фудбалске, кошаркашке и друге манифестације у којима су домаћини руски клубови.
Зато се у јавности појавила информација да би тимови из Москве, Санкт Петербурга и других градова могли да домаће утакмице играју у Србији.
„Пре него што сам ушао на ово обраћање, добио сам информацију да постоји интерес, нисам схватио тачно чији, да руски клубови играју на територији Србије утакмице у којима би били домаћини, пошто сада добар део клубова не жели да иде у Москву, Санкт Петербург, Новгород, Кубањ...“, рекао је Вучић на конференцији за медије.
„Да ли је иницијатива од УЕФА, ФИБА или Улеба, стварно не знам, немојте ме држати за реч, али ако су сви сагласни са тим, ми смо свима добар домаћини, и ако тиме можемо да помогнемо у решавању неког проблема – немамо проблем са тим“, додао је председник Србије.
Вучић је истакао да не жели да се меша у ове одлуке, нити да се гура, али ако би дошло до таквог договора Србија би понудила најбоље услове.
„Гарантовали бисмо безбедност свима, и формалним домаћинима и гостима. Србија је увек била добар домаћин“, закључио је Вучић.
УЕФА је раније у току дана преместила финале Лиге шампиона из Санкт Петербурга у Париз, док је Евролига саопштила да ће руски клубови домаће утакмице морати да играју на локацијама ван својих територија.
Због тога се Србија показала као идеална дестинација, пошто једина, уз Белорусију, није увела санкције Русији.
Играли су у Русији, али – неће Русе у свом дворишту?!
Наставак притиска на Русију – отказана трка Формуле 1
УЕФА подлегла притиску – Русији одузето финале Лиге шампиона!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала