- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија памти његов гол – и сада је на новој мисији: „Дођите на утакмицу!“ /видео/

© AFP 2023 / CHRISTOPHE SIMONДанко Лазовић
Данко Лазовић - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Пратите нас
Данко Лазовић, стрелац првог гола за репрезентацију Србије, враћа се фудбалу – задужио је дрес ФК Миљаковац и наступиће на утакмици хуманитарног карактера против пољске екипе Фајранта из Кракова.
Лазовић је 2006, у првој утакмици репрезентације Србије по раздвајању државне заједнице Србија и Црна Гора постигао први погодак против Чешке.
Лазовић је одлучио да поново задужи копачке у мечу Миљаковца који се игра за помоћ његовом некадашњем саиграчу из Партизана Радовану Радаковићу.
Утакмица је на програму у суботу 26. фебруара од 14.45 на стадиону ФК Раковица.
Данко Лазовић је истакао да му је драго што ће у суботњем мечу обући дрес Миљаковца и позвао све љубитеље фудбала и људе добре воље да дођу на меч и тако помогну Радовану Радаковићу у лечењу.
„Драго ми је што ћу имати прилику да опет заиграм фудбал и да на један дан обучем дрес ФК Миљаковац, клуба који заиста промовише праве фудбалске вредности и помаже нашем пријатељу Радовану Радаковићу коме је и даље потребна помоћ у лечењу. Позивам све људе да дођу на утакмицу или макар пошаљу СМС, желимо да покажемо Радовану да смо и даље уз њега и да га чекамо на фудбалском терену“, рекао је Данко Лазовић.
Поред Данка Лазовића мечу ће присуствовати и Мирослав Радовић, фудбалер који је стекао статус легенде Легије из Варшаве, и који је оставио неизбрисив траг у пољском фудбалу.
Радовић је у дресу Легије одиграо преко 300 мечева и сигурно је да ће фудбалерима из Пољске бити посебан осећај да играју пред фудбалском величином каква је Радовић.
Хуманитарни интернационални меч између Миљаковца и Фаjранта из Кракова игра се у суботу од 14.45 часова на стадиону ФК Раковица. Сви посетиоци ће уместо улазница донирати жељени износ за Радованово лечење, коме је потребна континуирана подршка у лечењу дифузног карцинома желуца.
Радовану Радаковићу можете помоћи и слањем СМС поруке са садржином 1082 на број 3030. Због компликованог процеса лечења Радовану су и даље потребна средства за набавку лекова и терапије.
Поред слања хуманитарне поруке можете помоћи и уплатом на наменске рачуне отворене у хуманитарној фондацији „Буди хуман“.
Уплатом на динарски рачун:
160-6000001216331-02
Уплатом на девизни рачун:
160600000121638728
IBAN: RS35160600000121638728
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала