- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство одбране Русије: Руска војска није изводила ракетне нападе на Кијев

© Sputnik / Илья ПиталевДоњецк
Доњецк - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Пратите нас
Руске Оружане снаге нису изводиле никакве ракетне нападе на Кијев, а пламен који је виђен на небу изнад Кијева ноћас је украјински ловац који је оборила њихова ПВО, саопштио је извор из Министарства одбране Русије.
Он је тако прокоментарисао изјаву председника Украјине Владимира Зеленског који је говорио о наводном „бомбардовању стамбених четврти града хероја Кијева, као 1941. године“.

„Руска Оружане снаге нису изводиле никакве ракетне нападе на Кијев, чијег се херојства коначно сетио Владимир Зеленски“, рекао је наш саговорник.

Како је рекао, траг пламена ноћас на небу изнад Кијева има потпуно друго објашњење.
„Протекле ноћи ловац Су-27 украјинског Ратног ваздухопловства је извршавао задатке ваздушног патролирања изнад Кијева. Један од украјинских противавионских ракетних система ПВО који је распоређен у близини Кијева грешком га је идентификовао као мету и напао“, рекао је наш извор.
Како додаје, код Зеленског заиста постоји аналогија са Другим светским ратом, „јер је последњих година учинио све за величање украјинских нациста“.
„Али не (аналогија) са 1941. годином, него са новембром 1943. – када је Црвена армија ослободила Кијев од нацистичких окупатора“, рекао је он.
Конвој руске војне технике на Криму - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
РУСИЈА
Нови пресек стања: Руска војска преузела контролу над Чернобиљем, уништени авиони и бродови
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала