- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Представници Кијева предложили Варшаву за преговоре па се изгубио сваки контакт

© Sputnik / Максим БлиновМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Пратите нас
Украјинска страна је као одговор на идеју да се преговори са Русијом одрже у Минску предложила Варшаву и затим „нестала“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„После краће паузе Украјинци су изјавили да преиспитују идеју о Минску и да сада желе да иду у Варшаву и после тога се изгубио сваки контакт с њима, отишли су на паузу“, рекао је Песков.
Он је додао да је пауза коју је Кијев узео да размисли о преговорима праћена распоређивањем вишецевних бацача ракета у стамбеним квартовима, укључујући Кијев.
„Та пауза траје доста дуго. На жалост, паралелно с тим у великим градовима, о чему је говорио председник, националистичке снаге распоређују вишецевне бацаче ракета у стамбеним квартовима, укључујући Кијев. Сматрамо то веома опасним“, рекао је Песков новинарима.
Портпарол Кремља је рекао и да је Москва обавестила Кијев о свему шзо се тиче преговора.
„Рекли смо Украјинцима да организују преговоре у Минску. Та информација им је пренесена. Путин је одмах разговарао са белоруским председником Лукашенком и договорио се да белоруска страна учини све да се на најбољи начин организује долазак делегација и њихова безбедност, тај елемент је веома важан сада, и услове за одржавање преговора. Руска страна је одмах формирала делегацију коју чине представници Министарства одбране, иностраних послова и администрације председника. Све те информације су пренете Украјинцима“, рекао је он,
Подсетимо, претходно је председник Украјине Владимир Зеленски рекао да је спреман на преговоре о неутралном статусу Украјине.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
РУСИЈА
Кремљ: Путин спреман да пошаље руску делегацију у Минск на преговоре са Украјином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала