- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Русија спремна да води преговоре са Украјином на високом нивоу

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са шефовима ДНР А. Захарченком и ЛНР И. Плотницким
Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са шефовима ДНР А. Захарченком и ЛНР И. Плотницким - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са кинеским председником Си Ђинпингом, саопштило је Министарство спољних послова Кине.
„Русија је спремна да води преговоре са Украјином на високом нивоу“, рекао је Путин, пренело је кинеско Министарство.
Како се истиче, председник Кине је током разговора изјавио да у ситуацији око Украјине треба одустати од менталитета Хладног рата и поштовати легитимне интересе свих земаља у сфери безбедности.
„Кина одређује своју позицију полазећи од суштине самог украјинског питања. Неопходно је одустати од менталитета 'хладног рата', придавати значај и поштовати легалне интересе свих земаља у сфери безбедности, а такође путем преговора формирати уравнотежен, ефикасан и одржив механизам европске безбедности“, рекао је кинески лидер, преноси МИП Кине.
Такође, кинеска страна се залаже за уређивање односа између Русије и Кине путем преговора, рекао је Си Ђинпинг.
„У последње време ситуација на истоку Украјине трпи нагле промене, што привлачи повећану пажњу међународне заједнице. Кина подржава решавање проблема између Русије и Украјине путем преговора“, рекао је кинески лидер.
Претходно се украјински председник Владимир Зеленски обратио Путину са предлогом да седну за преговарачки сто.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
РУСИЈА
Зеленски се обратио Путину – предлаже преговоре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала