- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор при ЕУ: Русији није потребна територија Украјине

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаВладимир Чижов
Владимир Чижов - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Пратите нас
Русији није потребна територија Украјине, али ће територија ДНР и ЛНР бити проширена на величину целих региона, изјавио је стални представник Руске Федерације при Европској унији Владимир Чижов.
„Имамо довољно територије... Територије Доњецке и Луганске Народне Републике ће заправо бити проширене да покрију целеове две 'области'", рекао је Владимир Чижов у интервјуу за новински портал Еурактив.
Према његовим речима, Русија не намерава да остане у Украјинии повући ће своје трупе после војнеоперације.
„Наша намера није да останемо у Украјини заувек. Руска војска ће завршити ову операцију, надамо се што пре, и отићи“, рекао је Чижов.
Према његовој оцени, актуелни кијевски режим није способан за преговоре, али би у неком тренутку евентална нова власт у Украјини и власти ДНР и ЛНР могле да нађу заједнички основ за преговоре.
„У овом тренутку не видим никакву могућност да је садашњи режим у Кијеву способан за преговоре... Не кажем да би споразуми из Минска могли да се примењују,али би могли да се користе као основа за даље преговоре“, рекао је Чижов и додао да очекује да ће председник Украјине Владимир Зеленски завршити пред судом.
Русија је у четвртак ујутро покренула специјалну војну операцију демилитаризације и денацификације Украјине.
Председник Русије Владимир Путин је у телевизијском обраћању Русима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“ и да су се народне републике Донбаса обратиле Русији са захтевом за помоћ. Према речима руског лидера, сва одговорност за крвопролиће биће на савести владајућег режима у Украјини. Он је позвао украјинску војску да не поштује злочиначка наређења украјинских власти, да положиоружје и оде кући.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
РУСИЈА
Кремљ: Путин спреман да пошаље руску делегацију у Минск на преговоре са Украјином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала