- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Збирка драма књижевнице Сањe Савић Милосављевић пред публиком у Санкт Петербургу

© Фото : Уступљено СпутњикуКњига Птица и друге драме
Књига Птица и друге драме - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Пратите нас
Један од догађаја који организује Централна градска библиотека ,,В.В. Мајаковски” из Санкт Петербурга, у оквиру Дана матерњег језика, биће и представљање књиге ,,Птице и друге драме” српске редитељке и књижевнице Сање Савић Милосављевић.
Промоција књиге одржаће се 26. фебруар у 18.30 по московском (16.30 по нашем времену). Српска ауторка ће се онлајн укључити у дискусију.
Осим руске библиотеке, у организацији учествују Представништво Републике Српске у Руској Федерацији као и чланови Српског говорног клуба који ће, у другом делу предавања говорити о изазовима које данас носе књижевни преводи.
Сања Савић Милосављевић је, уз књижевницу Весну Капор, представница Републике Српске за 2021. у оквиру пројекта ,,Петербург чита”, такође у организацији Библиотеке Мајаковског. Овај пројекат је замишљен тако да руској читалачној публици представи иностране писце у две категорије: писци који раније нису превођени на руски језик (категорија у којој учествује Савић Милосављевић), те аутори који већ имају преводе на овом језику (Весна Капор, роман ,,Три самоће”).
© Фото : Уступљено Спутњику / Књига Птица и друге драмеКњига Птица и друге драме
Књига Птица и друге драме - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Књига Птица и друге драме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала