- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Апел из Санкт Петербурга: „Молимо вас, не идите путем политике!“

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаКошаркаши Зенита из Санкт Петербурга
Кошаркаши Зенита из Санкт Петербурга - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Пратите нас
Кошаркашки клуб Зенит из Санкт Петербурга огласио се званичним саопштењем због најаве појединих клубова из Евролиге да не желе да играју против руских тимова због ситуације у Украјини и одлуке да се мечеви „преселе“ из Русије.
Евролига је објавила закључке са састанка свих учесника у којима је наведено да ће привремено сви домаћи мечеви руских екипа бити пребачени у друге државе.
„Утакмице руских тимова које се играју ван руске територије ће се одиграти по плану. Утакмица ЦСКА и Барселоне неће бити играна у недељу“.
Из Зенита је упућен апел да би кошарка требало да буде ван политике.
„То је основни аксиом и требало би да представља основу свих турнира и такмичења. Упркос свим разликама у погледу на политику и личне преференце, европски клубови су уједињени идејом и визијом развоја кошарке широм граница, без обзира на политичку ситуацију. Поштујемо ставове свих клубова који играју Евролигу, и желимо да се боримо да сваки од њих буде саслушан“, наведено је.
Клуб је истакао и да је отворен за сарадњу са људима из свих делова света.
„Наш клуб има играче, тренере и специјално особље из Шпаније, Грчке, Литваније, Сједињених Америчких Држава, Украјине, Молдавије, Пољске, Белорусије и Русије. Сви смо уједињени под једним заједничким циљем - кошарком. Сви ми заједно, наше породице и вољени, пролазе кроз тешку ситуацију због актуелних дешавања и сви желимо само да наставимо да идемо ка заједничком циљу и сврси, да се надмећемо на паркету са осталим тимовима из Евролиге искрено и племенито“.
Како је наведено, играчи Зенита желе да играју кошарку.
„Надамо се часној и непристрасној одлуци која ће допустити да сезона буде настављена у потпуности. Сва три руска клуба су заслужила то право својим играма ове сезоне. Уверени смо да ће Зенит, ЦСКА и Уникс наставити да то доказују искључиво на кошаркашком паркету. Политика је ту да раздваја људе, спорт је ту да различите људе спаја у име заједничког разумевања. Молимо вас да не идете кратким путем политике како би раздвајали и завађали, већ да кренете дуговечнијом стазом која прави темеље за разумевање и мир који је уткан у само име и дух спорта", наведено је у саопштењу које је потписао први човек Зенита, Александр Церковни.
Вучић о руским клубовима у Србији: Увек смо били добар домаћин
Михајловић у сузама због НАТО бомби: „Чуо сам авионе, позвао мајку...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала