- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Станојевић: Очекујте јурише!; Станковић: Да победимо – макар играли ружно /видео/

© Sputnik / Петар МиловановићТренери Партизана и Звезде у вербалном окршају
Тренери Партизана и Звезде у вербалном окршају - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
Пратите нас
Александар Станојевић, тренер Партизана и његов колега из Црвене звезде Дејан Станковић, одржали су конференције за медије пред 166. вечити фудбалски дерби који је на програму у недељу од 18.00.
Станојевићева екипа је првопласирана на табели Суперлиге Србије и има пет бодова предности у односу на актуелног шампиона који ће бити домаћин дербија.
„Поносан сам на своје играче и клуб, мало је људи веровало да ћемо пред одлучујући дерби бити у конкуренцији за титулу, правила се атмосфера да ћемо бити далеко. Боримо се за титулу и задовољан сам, чека нас добар и занимљив дерби који значи нешто и срећан сам због тога“, навео је Станојевић.
Он је навео и да очекује Звездин јуриш.
„Очекујте и наш јуриш, биће јуриш са свих страна. Звезда може да игра у више система, а ми смо екипа која се добро прилагођава на различите системе. За све се спремамо, могуће је да ће почети са Миланом Павковим у нападу, али утакмица траје 90 минута“, истакао је Станојевић.
Станковић, са друге стране, каже да није очекивао да разлика између вечитих ривала буде пет поена.
„Разлика није реална. Партизан игра чврсто, такмичарски, гледаћемо да одговоримо на исти начин, компактни су, свих 90 минута муче противника блоком па онда брзом транзицијом. Знамо каква ће утакмица бити. Да, јуримо разлику, али није смак света што је тако“, навео је Станковић.
Како је навео, дерби је светиња српског фудбала и наредни је специфичан за цео клуб.
„Ми смо спремни за утакмицу која може да окрене шампионат и да се вратимо у игру. Причамо од припрема сваког дана о дербију. Детаљи увек одлучују. Нико не жели да изгуби дерби, некад јесу ружни за гледање, али идемо на победу. Волео бих да играмо ружно и да победимо“, истакао је Станковић.
Вечити дерби се игра у недељу од 18.00, а о том мечу је у емисији „Миљанов корнер“ говорио Раде Богдановић.
Раде Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Подкаст
Раде Богдановић: Не верујем да Партизан може да изгуби дерби | Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала