- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Словенија, Румунија и балтичке земље затварају небо за руске авионе

© pixabay.comАвион, небо, траг
Авион, небо, траг - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
Пратите нас
Министри саобраћаја свих балтичких земаља одлучили су да затворе ваздушни простор за руске авио-компаније. Влада Литваније размотриће нацрт закона вечерас, саопштио је министар саобраћаја Литваније Мариус Скуодис.

„Ваздушни простор свих балтичких земаља биће затворен. Засад то није случај ни у једној земљи, али то је само питање сата“, написао је Скуодис на Фејсбуку.

Румунија ће такође затворити ваздушни простор за руске авионе, саопштила је Влада те земље.
„Румунија је започела процедуру за суспензију права на летове изнад своје територије, као и права на слетање на територији Румуније за авионе који припадају компанијама из Русије. Та процедура ће бити спроведена у току дана“, рекао је портпарол Владе Румуније Дан Кербунару.
Подсетимо, Пољска је од поноћи затворила ваздушни простор за руске авио-компаније, а након те земље то су учиниле и Чешка и Бугарска. Како је саопштио министар саобраћаја Чешке Мартин Купка, Чешка од поноћи затвара ваздушни простор за руске авио-компаније.
У међувремену огласиле су се и Летонија и Естонија које наводе да планирају ускоро такође да затворе ваздушни простор за авионе руских авио-компанија.
Влада Словеније такође је данас донела одлуку о затварању ваздушног простора за авионе из Русије због операције која је у току у Украјини.
Авион  - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
РУСИЈА
Русија забрањује летове авио-компанијама из Бугарске, Пољске и Чешке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала