- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Беране – протест због мањинске Владе: Нећемо дозволити да на власт врате отимаче светиња

© Sputnik / Бобан НововићПротест у Беранама против формирања мањинске владе
Протест у Беранама против формирања мањинске владе - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
Пратите нас
У Беранама је одржан још један протест у организацији Демократске Црне Горе због најаве формирања мањинске владе, са ког је поручено да се неће дозволити да се на власт врате отимачи светиња. Протесту су присуствовали посланици и министри Јаков Милатовић и Милојко Спајић.
Окупљенима испред зграде Општине обратио се лидер Демократа Алекса Бечић, поручивши да он у Беранама није гост, већ да се налази у свом граду.
„Ја сам обичан народни човјек који је добио част да предводи частан и поштен народ који побјеђује и који ће побиједити. Не памтим већи скуп испред Општине, Беране је побјеђивало кад је најтеже било. Ово вечерас ме није изненадило, једна, двије, три побједе нијесу довољне. Свака побједа наредна мора да буде убједљивија јер смо слободу добили и слободу ћемо чувати. Није свеједно коме се даје глас, добро пресуђујте“, нагласио је он.
© Sputnik / Бобан НововићПротест у Беранама против формирања мањинске владе
Протест у Беранама против формирања мањинске владе - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
Протест у Беранама против формирања мањинске владе
Бечић је навео да су га оптужили да оснива Демократе јер ће можда ићи стопама Дарка Пајовића и Позитивне.
„Нама је воља народа светиња, она се увијек мора поштовати. Да се то поштовало у ових годину у дана не би нас довели до овога. Довели су нас да након најљепшег новембра, доведу све то у питање. Да ли је због тога вриједна наша борба“, казао је он.
Поновио је да су све што су обећали испунили.
„Рекли смо мајкама и радницима, вратићемо накнаде и даћемо отпремнине. То смо испунили. Јесмо ли обећали да нећемо издати литијску борбу и то смо испунили, није било лако. Сјетите се 28. децембра и сједнице, тада су поједини посланици почели да се колебају. Тада је један посланик рекао да неће да уђе у салу, а добио је гласове јер су обећали да ће да промијене Закон о слободи вјероисповијести. Било је врло сложено те вечери, ја сам у 11 увече одлучио да верификујем мандат посланици Зороњић да би се изгласао закон”, казао је Бечић.
Он је нагласио да се никад нису колебали.
„Проблем је издаја, а не свађе и сујете. Имају од мене понуду од првог дана, сједите кажите да нећете са ДПС-ом и одмах ћемо се договорити. Обилазим Црну Гору, разговарам са грађанима, не могу да нађем ни једног бирача који је гласао За будућност Црне Горе и да је подржао СНП да иде са ДПС-ом. Цијеним ту партију, али нема бирача који је то подржао, нисам срео таквог“, казао је Бечић.
Поручивши да се народ не може варати, Бечић је навео да ових дана постоји невјероватан бијег од свих избора.
Бечић је нагласио да би грађани требало добро да пазе како и за кога гласају, те додао да не сумња у избор Беранаца.
„Побједа у Беранама на изборима у 27. марта отвориће врата побједама на наредним изборима у Подгорици“, истакао је он.
Предсједник СО Беране Новица Обрадовић казао је да је овај град знао како се чува образ и да су грађани знали како да заштите једни друге.
„Ово је град из којег је кренула одбрана светиња. Управо са овог мјеста кренула је изборна воља грађана Црне Горе. Желим да поручим свим онима који хоће на власт да поврате отимаче светиња да им то нећемо дозволити. Позивамо браћу пријатеље с којима смо освојили побједу да нам се придруже“, поручио је Обрадовић.
Након протеста, грађани су кренули у протесну шетњу градом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала